perjantai 30. joulukuuta 2016

Elämää muuttava taika

Yritän juuri kaivautua esiin laiskuuden ja itsetutkiskelun suosta. Joululomalla olen nukkunut puolen vuoden univelat, käsitellyt unissani kaikki alitajunnan sotkut ja mitä ilmeisimmin löysyttänyt lihaksistoni lopullisesti.

Sen sijaan mieli hyrrää kuin Singeri. Elämää muuttavien elokuvien lisäksi pitkin taloa lojuu kolme kirjaa, joita luen vuorotellen. Aamiaisella (siis puoliltapäivin) tavaan Nora Robertsin hömppäkirjaa ruotsiksi, koska pakkoruotsin kunniaksi ajattelin elvyttää vanhan taidon ja hömpällä se käy helpoiten. Javisst!

Päivällä ahmin Sarah Knightin kaiken muuttavaa teosta The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck, minkä seurauksena paras ystäväni kyselee varovasti onko hän joutunut Not giving a Fuck -listalleni kun en vastaa puhelimeen. Mainio kirja, aivan liian amerikkalainen, mutta periaate on loistava: listaa asiat, työasiat, tutut ja ystävät ja perheasiat sen mukaan, mihin haluat käyttää energiaa ja aikaa ja mihin et. Puhdistavaa. Ja sitten sanot kohteliaasti ja empaattisesti ei tai kyllä. Simppeliä. Ja kun tajuat, miten paljon aikaa ja energiaa sinulle vapautuu muuhun, lakkaat tuntemasta syyllisyyttä ei-sanasta.

Samaa sarjaa on sitten se kolmas kirja, jota luen ties monettako kertaa iltaisin. Harry Potter ja Feeniksin kilta ei kerro vain siitä, miten Voldemort taas kukistetaan, vaan siitä, miten ihminen joutuu selviämään hyvin monenlaisten ihmisten kanssa ja miten loppujen lopuksi jokainen on omien valintojensa summa. Voit olla teeskentelijä ja mielistelijä tai voit nähdä jokaisen olennon arvon vähäisimmästä suurimpaan ja ymmärtää, että itsessäsikin niin kuin kaikissa on sekä pimeyttä että valoa.

Näillä eväillä lähden tulevaan vuoteen, kunhan kaivaudun ulos sohvatyynyistä, nypin kulmakarvani ja laitan kynteni kuntoon. Elämä on valintoja. Valitsen sen, mikä tekee minusta aidomman, onnellisemman ja paremman ihmisen.

Kuva: Freija Özcan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti